Bilgi İçin
Arb. Av. Gülten AYANA

Arb. Av. Gülten AYANA

Uzmanlık: Arabuluculuk

Diller : Türkçe, İngilizce,

Avukat Gülten AYANA, Ayana Hukuk bürosunun kurucusu ve yöneticisidir. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Av. Gülten AYANA, Ankara Barosu’na bağlı serbest avukat olarak faaliyetlerini sürdürmekte ve İş Hukuku, Tüketici Hukuku, Medeni Hukuk/Aile Hukuku, Miras Hukuku, Eşya Hukuku, İcra İflas Hukuku, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku, Şirket Hukuku, Uluslararası Hukuk, Gayrimenkul Hukuku, Sözleşme Hukuku başlıca faaliyet ve uzmanlık alanlarını oluşturmaktadır.

Halen Türkiye Barolar Birliği temsilcisi olarak Reklam Kurulu üyeliği görevini yürütmektedir. Bu görevi nedeniyle tüketici hukuku alanında düzenlenen Tüketici Konseyi, Tüketici Hakem Heyetlerinin İyileştirilmesine yönelik AB toplantıları, Tüketici örgütlerinin düzenlediği toplantılar başta olmak üzere birçok toplantıya konuşmacı ve moderatör olarak katılmaktadır.

Av. Gülten AYANA, Türkiye Barolar Birliği’nin madde bağımlılığına karşı geliştirdiği HAYAT AĞACI PROJESİ’nde koordinatör olarak görev yapmıştır. 2017 yılından bu yana dezavantajlı gruplara yönelik sosyal sorumluluk projelerini hazırlayıp hayata geçiren ÇALIKUŞLARI DERNEĞİ’nin Genel Başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir. Başta Ankara olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde üniversitelerde düzenlenen konferanslara ve seminerlere konuşmacı ve moderatör olarak katılmaktadır.   

Av. Gülten AYANA, İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) tarafından düzenlenen “Tahkimde Hakemlik” eğitimine katılmış ve düzenlenen sınavda başarılı olarak “Tahkimde Hakemlik Eğitimi Başarı Belgesi” almaya hak kazanmıştır.

Av. Gülten AYANA, Arabuluculuk yasası dâhilinde 2013 yılında yapılan sözlü ve yazılı sınavları başarıyla tamamlamış olan Türkiye’nin ilk arabulucularından biri olarak Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı nezdinde tutulan Arabulucular Siciline kayıtlı 761 sicil numaralı arabulucudur. Ticaret hukuku, İş Hukuku, Tüketici Hukuku, İnşaat Hukuku, Sigorta Hukuku ve Enerji Hukuku alanları Av. Arb. Gülten AYANA’nın arabuluculuk uzmanlık alanlarını oluşturmaktadır.

Av. Arb. Gülten AYANA, Halen  NÜANS Arabuluculuk,  Tahkim ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi’nin Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanıdır.



ARABULUCULAR SAYFASINA GERİ DÖN